Buna
Am citit recent niste articole foarte interesante si …..vreau sa le impart cu voi:) Articolele sunt scrise de un tanar, Sergiu Tamas, licentiat in educatie incluziva. Prin urmare am sa postez cateva articole interesante care abordeaza subiecte diverse.
Sa incepem cu primul, pentru mai multe detalii va rog sa dati click pe articol complet

De-a lungul evolutiei am primit un dar remarcabil: lobul frontal care este situat in partea frontal-centrala a creierului nostru. Aceasta dezvoltare a anatomiei creierului uman – cea mai recenta – este realizarea noastra majora, cea mai evoluata zona a sistemului nervos uman. Lobul frontal este responsabil de alegerile si actiunile noastre constiente, voluntare, intentionale pe care le luam de nenumarate ori in fiecare zi.
Este casa “sinelui adevarat”. Cand am scris despre “sinele adevarat”, sfatuitorul meu in ale scrisului mi-a cerut sa explic ce inseamna sinele adevarat. Cum ne dam seama care e acela?
Ei bine, ce faci atunci cand trebuie sa explici asa ceva? Da, dai un search pe Google dar, inainte de asta, te gandesti la experientele tale, la ce ai vrut sa spui atunci cand ai scris “sinele adevarat”. M-am gandit la cunostintele mele din psihologie, la ceea ce mai stiu din religie, la putinele carti de meditatie pe care le-am rasfoit.
Apoi am gasit un articol al lui John Suller (Ph.D, autor al “Psychology of Cyberspace”). Asa ca m-am hotarat sa folosesc unul dintre exercitiile lui. Este un exercitiu usor, care dureaza doar un minut si presupune nitica meditatie.
Te rog acum sa te asezi comfortabil in scaun si sa inchizi ochii. Foloseste orice tehnica vrei ca sa-si golesti mintea putin… Relaxeaza-te si asculta cuvintele mele… Voi spune un cuvant, si, gandindu-te la acel cuvant, lasa orice imagine sau senzatie sa vina in constienta ta… orice imagine sau senzatie…
Cuvantul este SINE. Ce iti vine in minte cand auzi acest cuvant?

Pentru restul articolului va rog sa accesati urmatorul link:

http://www.empower.ro/inteligenta-emotionala/suntem-oameni-suntem-la-dispozitia-mediului-in-care-traim/

Despre autor:

Sergiu Tamas este licentiat si master in educatie incluziva. Este trainer-consultant in dezvoltare organizationala. Sergiu ajuta echipele si organizatiile sa-si atinga obiectivele prin programe de training si consultanta.