Cu Galaxy S4, Samsung a mutat pe tabla de şah, ridicând miza pentru iPhone 6, mult aşteptatul rival de la Apple. În primele teste comparative, S4 a avut rezultate de două ori mai bune decât iPhone 5 (vezi graficul 2, mai multe informaţii pe go4it). A venit acum rândul Apple să facă o mutare strategică. Gigantul american trebuie să aducă, în viitoarele modele, nu doar de componente mai performante, ci şi de funcţionalităţi inovatoare.

Potrivit analistului Glen Yeung de la banca americana Citibank, Galaxy S4 ar putea înregistra vânzări de 10 milioane de unităţi în prima lună. Samsung şi-a propus ca în 2013 să vândă în fiecare lună 10 milioane de smartphone-uri Galaxy S4. Asta înseamnă livrări de circa 80 milioane de dispozitive, dacă ţinem cont de faptul că modelul va intra în magazine în luna mai.

Citeşte şi Precomenzile pentru Galaxy S4, de patru ori mai mari decât au fost cele pentru Galaxy S3
În acest moment, platforma Android, dezvoltată de Google, care rulează şi pe Galaxy S4, domină autoritar piaţa globală a sistemelor de operare mobile, cu o cotă de 68,4% în 2012, potrivit firmei de cercetare a pieţei Strategy Analytics. Sunt peste 720 milioane de dispozitive în lume care rulează platforma, iar rata de activări zilnice a depăşit pragul de un milion, a anunţat recent Google. iOS, platforma de pe iPhone, a avut o cotă de piaţă de 19,4% anul trecut.