Vedetele vor fi iPhone 5, iPad Mini, precum şi telefoanele şi tabletele cu Windows 8. Preţurile se anunţă mari

Începând de săptămâna aceasta sunt aşteptate mai multe gadgeturi în România.
IPHONE 5. Este unul dintre cele mai aşteptate smartphone-uri ale acestui sfârşit de an. La Orange, preţul cel mai mic pentru terminal este de 269 de euro, la abonamentul Pantera 51, iar la Vodafone costă 299 de euro la abonamentul iPhone 59. Cosmote încă nu a anunţat oferta.
Criticii telefonului au spus că nu aduce nimic revoluţionar faţă de modelul 4S şi că e doar un iPhone cu ecran un pic mai mare şi o carcasă din aluminiu.

IPAD MINI. E posibil să ajungă în România la scurt timp după lansarea iPhone 5. iPad Mini e o tabletă de 7,9 inci, cu specificaţii tehnice asemănătoare iPad 2.
Cea mai ieftină versiune va costa 329 de dolari, cam cu 50% mai scumpă decât celelalte tablete cu Android de 7 inci.
GADGETURILE WINDOWS 8. Microsoft a lansat aseară şi versiunea pentru smartphone a noului sistem de operare. Toate marile nume din industria IT care produc telefoane cu Android, au făcut modele cu Windows Phone 8.
Unul dintre cele mai aşteptate modele va fi Nokia Lumia 920, care va concura cu iPhone 5 sau Samsung Galaxy SIII. Potrivit unor surse, preţul va fi unul destul de piperat, în jur de 700 de euro la liber.
La polul opus, cel mai ieftin model cu Windows Phone 8 se anunţă un Huawei Ascend W1, care ar putea costa aproximativ 300 de euro la liber.
Tabletele cu Windows 8 sunt şi ele printre vedetele toamnei în ceea ce priveşte gadgeturile. Specialiştii în domeniu spun că, întrucât mai toate modelele vor avea şi tastatură fie în pachet, fie care se cumpără separat, tabletele cu Windows 8 ar putea înlocui ultrabook-urile, laptopurile de astăzi.
Faţă de iPad şi tabletele cu sistem de operare Android, modelele cu Windows vor avea display-uri de mai multe dimensiuni, nu doar de 7 şi de 10 inci.