FBI a publicat joi cele 191 de pagini ale unei anchete nu tocmai flatante pentru Steve Jobs, care a fost deschisa in 1991 in perioada in care acesta era favorit pentru conducerea unei comisii prezidentiale.
Ads by INTERNET PROTV

O ancheta FBI deschisa in 1991 arata ca Steve Jobs, cofondatorul Apple decedat in octombrie, a fost tinta unei alerte cu bomba in 1985, a consumat droguri in tinerete, si-a neglija fiica nascuta dintr-o relatie in afara casatoriei si “deforma realitatea pentru a-si atinge scopurile”, relateaza AFP.
Ancheta, care se bazeaza pe zeci de interviuri cu prietenii, colegii si apropiatii lui Steve Jobs, conchide ca acesta este un lider “stralucit” pe care majoritatea persoanelor intervievate il “recomandau pentru a ocupa o functie de incredere si responsabilitate”. Steve Jobs era atunci candidat pentru conducerea Consiliului prezidential de promovare a exporturilor americane, in timpul presedintelui George Bush tatal.
DESCARCATI documentul FBI de la finalul articolului
In paginile pe care FBI le-a publicat pe site-ul sau de Internet in virtutea legii privind libertatea de informare si la solicitarea Wall Street Journal, se poate citi ca “mai multe persoane au pus la indoiala onestitatea lui Jobs, declarand ca acesta denatureaza realitatea pentru a-si atinge scopurile”. O persoana chestionata apreciaza ca era “un individ ipocrit care nu era nici complet direct, nici complet sincer”.
Dar o alta persoana a remarcat ca Steve Jobs, decedat la varsta de 56 de ani in urma unui cancer de pancreas, isi conducea “afacerile in mod onorabil”, adaugand ca nu l-a vazut niciodata “exprimandu-se subiectiv sau avand prejudecati”. O alta vorbeste despre “integritatea” sa si despre “marele sau simt moral”. Alta il descrie ca pe un barbat “extrem de inteligent, un adevarat lider care a facut diferenta in industria informatica”.
Steve Jobs, care a fost indisponibil “timp de trei saptamani” pentru a raspunde intrebarilor FBI, a consumat droguri in liceu si facultate, intre care marijuana, hasis si LSD.
Mai multe interviuri mentioneaza existenta unei fiice pe care Steve Jobs o avea dintr-o relatie cu o prietena din liceu, afirmand ca directorul Apple a “neglijat-o” “multa vreme”, daca nu chiar a “abandonat” copilul inainte de a-i veni in ajutor “recent”.