Un tribunal din sudul Chinei a respins cererea gigantului american Apple care a acuzat compania de IT chineză Proview Technology că foloseşte ilegal marca iPad, anunţă ziarul Southern Metropolis Daily, citat de Reuters.
Sursa: REUTERS
Apple a confirmat informaţia despre proces, însă a refuzat să facă alte comentarii. Liderul pe piaţa de smartphone-uri şi tablete a întâmpinat obstacole mari în China, o piaţă mare în dezvoltare. De exemplu, la începutul acestui an, în provincia chineză Yunnan au fost descoperite mai multe magazine Apple false. În plus, compania americană este, în mod constant, ţinta contrafacerilor.

În procesul legat de utilizarea mărcii iPad, Curtea din Shenzen a respins plângerea Apple împotriva Proview Technology din Shenzhen. Potrivit Curţii, Proview a înregistrat în mod legal marca iPad pentru produsele sale cu mult timp în urmă, încă din anul 2000, în mai multe ţări, inclusiv în China, se arată în ziarul Southern Metropolis Daily, care citează documente judiciare.

În 2009, Apple a plătit 55.000 de dolari companiei Proview Technology pentru achiziţia mărcii iPad. Însă, se pare că avocaţii gigantului nu au citit cu atenţie contractul, care prevede dreptul de Proview de a utiliza marca iPad pe teritoriul Chinei, transmite agenţia Xinhua, preluată de 20min.ch.

Apple ar putea plăti despăgubiri de 1,5 miliarde dolari

În aceste condiţii, producătorul Proview Technology, aflat în pragul falimentului şi în reorganizare judiciară, ar putea profita de această situaţie. Presa străină spune că Proview a cerut despăgubiri de 1,5 miliarde de dolari de la Apple pentru că a utilizat marca iPad în China şi în SUA fără a fi autorizată.

Sâmbăta trecută, Apple a mai pierdut un proces, de data aceasta împotriva Samsung. Justiţia americană a refuzat să interzică vânzarea Galaxy Tab 10.1 produs de coreeni, potrivit Les Echos.

Citiţi mai mult: Apple pierde lupta cu chinezii: A vândut ilegal iPad în China! – IT > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/apple-pierde-lupta-cu-chinezii-a-vandut-ilegal-ipad-in-china-956995.html#ixzz1fvjQGs6U
EVZ.ro