Primele comenzi pentru noul telefon Apple au fost onorate. eMag s-a mişcat rapid, Altex promite un preţ imbatabil. Urmează Vodafone şi Orange.

Marea bătălie se va da la nivelul companiilor de telefonie mobilă, unde comenzile vor fi numeroase, datorită celebrelor preţuri “cu abonament”.
Vodafone – “în câteva săptămâni”. Orange – până la sfârşitul anului
Este puţin probabil ca o companie de telefonie mobilă din Europa să obţină drepturi exclusive de distribuţie. Aşa că lupta se va da pentru întâietate.

Orange a anunţat recent că speră să aducă iPhone 4S până la sfârşitul anului, însă prima care va aduce telefonul este, se pare, Vodafone. Citând surse cu autoritate, site-ul dandragomir.biz spune că iPhone 4S va fi în oferta Vodafone în “câteva săptămâni”.
Preţuri la liber. Cel mai ieftin – 3.000 de lei, cel mai scump – 4.000 de lei
În România, primele magazine online care au deschis precomenzile pentru iPhone 4S au fost eMag, evoMAG, Koyos şi Quickmobile. eMag a început să onoreze comenzile de ieri, unul dintre primii români care au ţinut noul telefon de la Apple în mână fiind jurnalistul de business Cristian Manafu.
“Sincer, mă aşteptam să vină cândva în noiembrie, dar s-au mişcat repede”, spune acesta. Magazinele din România au cam aceleaşi preţuri pentru telefoanele iPhone 4S. Un model cu memorie de 16 GB costă 3.000 de lei, unul cu 32 GB – 3.600 de lei, iar cel cu 64 GB – 4.000 de lei. Clientul poate opta pentru un telefon Apple alb sau negru.
Altex, atac la eMag: Îl avem într-o săptămână, mai ieftin decât la ei
Surpriza a venit astăzi de la Altex, care i-a atacat direct pe cei de la eMag. Şeful Altex, Dan Ostahie, a declarat pentru Wall Street că iPhone 4S va fi disponibil în magazinele sale în aproximativ o săptămână. Oficialii Altex au plusat apoi. Vom aduce iPhone 4S la un preţ mai mic decât la eMag, au aruncat aceştia bomba pe piaţă, fără a face alte comentarii.
Nexus vine puternic pe turnantă
Lansat tot în luna octombrie, telefonul inteligent de la Google şi Samsung va fi o concurenţă serioasă pentru iPhone 4S. De fapt, există un război între cele două companii, care se duce şi în instanţă, unde sunt disputate mai multe patente.
Precedentul telefon de la Samsung, Galaxy S2, a fost declarat “cel mai puternic telefon din lume”, datorită procesorului său dual-core, de 1 GHz. Nu avea egal la vremea lansării.
iPhone 4S vine cu un procesor la fel de puternic, dar Galaxy Nexus ridică din nou nivelul cu unul de 1,2 GHz, de asemenea dual-core. Compania Vodafone a anunţat deja că va aduce în premieră în România noul model al colaborării dintre Samsung şi Google.
Galaxy Nexus, pe site-uri cu preţuri începând cu 600 de euro
Vodafone a anunţat deja că va aduce în premieră în România noul model de la Samsung. Compania nu a anunţat însă şi data exactă a lansării pe piaţa noastră, mărginindu-se să dea ca termen “următoarele săptămâni”.
Spre deosebire de iPhone 4S, Galaxy Nexus e disponibil în două variante: cu memorie de 16 sau 32 GB. Însă, spre deosebire de “rivalul” de la Apple, suportă card de memorie. Telefonul se află în precomandă pe unele site-uri din străinătate, la preţuri ce pornesc de la valoarea de 605 euro.