Fanii Apple care asteptau un iPhone 5 au fost destul de dezamagiti. Insa nu au motive, pentru ca noul telefon este de doua ori mai rapid, are optiuni si pret net superioare modelelor anterioare.

iPhone 4S filmeaza HD 1080p, are o camera de 8MP si un asistent care executa comenzi vocale.
Aplicatia prin care utilizatorul poate adresa comenzi vocale noului iPhone se numeste Siri. La intrebarea “Cine esti?” raspunsul vine natural: “Sunt un umil asistent personal”.
Noul telefon Apple are un procesor A5, dual core, de doua ori mai puternic decat cel de pe iPhone 4 si are o viteza la partea grafica de sapte ori mai mare.
Pretul iPhone 4S va fi mai mic decat precedentele lansate de Apple, pornind de la 199 de dolari si pana la 399 de dolari.
iPhone 4S va aparea pe piata europeana pe 14 octombrie. Primele tari care il vor avea sunt Anglia, Franta si Germania.
FOTO. Primele imagini cu noul iPhone. Cand toata lumea astepta varianta 5, Apple a lansat 4s
Principalele caracteristici ale aparatului iPhone 4S:
-► Vor exista 3 modele, impartite in functie de cardul de memorie. 16 GB la un pret de 199 USD (~151 euro), 32 GB pentru 299 dolari (~226 euro) si 64 GB la pretul de 399 USD (~302 euro).
-► Design-ul este identic cu cel al iPhone 4, doar greutatea difera, dar insesizabil, cu trei grame mai mult. Noul model are 140g.
-► Noua camera foto are o rezolutie de 8 MP (3264×2448 pixeli) si permite inregistrari video HD 1080p. A fost introdus un buton special, care lanseaza rapid aplicatia foto. De asemenea, camera foto este dotata acum cu capacitatea de “recunoastere a chipului”.
-► Autonomia este mai mare cu o ora fata de iPhone 4
-► iPhone 4S are o viteza de transfer date de de doua ori mai mare decat modelul anterior, ajungand, teoretic, la 14,4 Mbps in retelele 3G.
-► Conexiunea bluetooth a fost modificata de la versiunea 2.1 la 4.0.
-► Procesorul este mai puternic, de tip A5 (fata de A4 la modelul vechi), identic cu cel folosit la iPad 2: dual-core ARM Cortex A9.
-► Sistemul de operare este unul nou: iOS 5
-► A fost introdusa o noua facilitate de stocare a datelor, online, prin sistemul iCloud
-►A fost introdusa o noua modalitate de partajare a continutului multimedia, wireless
-► Apple sustine ca iPhone 4S este primul telefon inteligent care stie sa comute inteligent intre cele doua antene cu care ste dotat, pentru a obtine o receptie de calitate.
-► A fost instalat un software “revolutionar”, bazat pe comenzile vocale, numit Siri. Acest “asistent” este capabil sa raspunda la intrebari de genul: “Voi avea nevoie astazi de umbrela?”. Siri va incepe imediat sa caute informatiile referitoare la vreme, in ziua respectiva. Deocamdata, Siri este in versiune beta.