Celelalte companii puternice din industria smartphone-urilor se antrenează pentru ofensiva telefoanelor Apple. În următoarea perioadă sunt anunţate mai multe gadgeturi de ultimă generaţie.

Lecţiile de marketing ale lui Steve Jobs au transformat gadgeturile într-o industrie care a bătut afacerile cu petrol, considerate cele mai profitabile din lume. A demonstrat cum poţi face bani reinventând telefonul, tableta PC, laptopul sau mp3 playerul. Din toată această furtună care a urcat vânzările până la cer, smartphone-urile au o cotă uriaşă.
Au intrat pe piaţă şi celelalte mari companii, Samsung, HTC, Motorola, Sony Ericsson sau LG, care se bat de la egal la egal pentru a deveni lideri mondiali la vânzările de telefoane inteligente. În următoarea perioadă se anunţă lansările unor smartphone-uri care ar putea fura clienţii Apple.

Windows Mobile vrea să prindă Android din urmă Nokia Ace.
Finlandezii trebuie să recupereze un avans uriaş pe care îl au celelalte companii pe piaţa smartphone-urilor. Nokia a pierdut startul. Şi-au lansat telefoanele inteligente cu propriul sistem de operare, Symbian, care au ajuns la o cotă de 2%. Mobilele cu Android au 41%, iar iOS-ul (iPhone), 26%.
Nokia crede că va reuşi să ajungă în top datorită contractului cu Microsoft, care presupune să-şi lanseze următoarele telefoane cu sistemul de operare Windows Mobile. Primul nume vehiculat e Nokia Ace, care ar putea să se lanseze în următoarea perioadă.

HD, cameră 8 MP, dual core

MOTOROLA RAZR. Conducerea companiei americane a spus că sistemul de operare Android, de la Google, a readus la viaţă telefoanele Motorola. Vânzările smartphone-urilor scoase pe piaţă de una dintre cele mai experimentate companii în domeniul telecomunicaţiilor au cunoscut o creştere covârşitoare.
În urmă cu câteva luni, a venit şi bomba: “Google cumpără divizia de telefoane Motorola”. Acum, americanii trebuie să se menţină în top, iar toată lumea e cu ochii pe ce urmează să lanseze, mai ales că acum sunt sub comanda Google. Se vorbeşte că, în următoarea perioadă, vor scoate modelul Droid RAZR.
Acest smarphone ar urma să aibă un display HD, un procesor OMAP 4430 de 1,2 GHz, o memorie de 1GB RAM şi să fie cu 4G. Display- ul va avea 4,3 inci şi promite o rezoluţie de 720p. Camera va fi de 8MP, va captura imagini video 1080p şi va avea stabilizator de imagine.

Potrivit unor zvonuri, primul telefon Nokia cu Windows Mobile ar urma să aibă un ecran AMOLED de 4,3 inci, o cameră de 8 MP cu lentile Carl Zeiss, un procesor de 1,4 GHz şi o capacitate internă de stocare de 16GB.

Replica Google
Samsung Nexus Prime. Colaborarea dintre sud-coreeni şi Google va duce la apariţia unui nou telefon. Potrivit unor surse, Nexus Prime ar urma să fie prezentat în următoarea perioadă.

Mai mult, pentru Google, această lansare ar putea marca o mare sărbătoare, vor arăta noua versiune de Android, 4.0, care va purta denumirea de Ice Cream Sandwich.
Despre configuraţia noului telefon se vorbeşte că ar avea un ecran de 4,6 inci şi va avea un display HD Super AMOLED. De asemenea, Samsung ar fi instalat un chipset Exynos cu un procesor dual-core de 1,5 GHz. De asemenea, camera va fi de 8MP şi va filma full HD.
HTC Beats. Compania taiwaneză a anunţat un mare eveniment pentru 6 octombrie, la care vor participa mai mulţi artişti internaţionali.

HTC ar urma să prezinte inovaţiile în ceea ce priveşte performanţele audio deosebite la care vor ajunge următoarele telefoane.