iPhone 5, a cincea generaţie a smartphone-ului care a propulsat Apple pe podiumul celor mai valoroase companii din lume, ar putea fi lansat pe piaţă pe data de 21 octombrie, conform celor mai recente informaţii care se vehiculează pe bursa zvonurilor, preluate de marile bloguri de profil. Speculaţiile anterioare anunţau data lansării pe 5 septembrie.

Conform informaţiilor vehiculate, una din filialele reţelei Best Buy ar fi scăpat un anunţ în care se programa o întâlnire cu managerul unităţii pentru “instalarea accesoriilor Apple” în data respectivă, la ora 6 dimineaţa. Bloggeri de pe McRumors şi Apple blog s-au grăbit însă să infirme informaţiile, susţinând că programarea se referă la instalarea unei machete de iPad în vitrina magazinului. Fanii afirmă însă că programarea la o oră atât de devreme (în mod uzual, managerul magazinului vine la 7 să facă inventarul înainte de deschidere) nu poate decât să întărească ipoteza lansării. Un eveniment similar a fost programat la aceeaşi oră pentru lansarea iPhone 4.

Apple nu obişnuieşte să anunţe data lansării propriilor produse, decât prin organizarea unor conferinţe de presă inopinate, cu doar câteva zile înainte. Această politică a firmei datează încă din perioada de început şi a fost implementată după ce Steve Jobs a întors în repetate rânduri produsele spre faza de reproiectare, pentru că nu era mulţumit de calitatea lor.