Specialiştii în gadgeturi au declarat smartphone-ul celor de la Samsung drept cel mai puternic din lume şi cred că e “killer-ul” mobilului lansat de Steve Jobs.

Mulţi se îngrămădesc să-i cânte prohodul lui iPhone. “Ucigaşul” ar fi noua vedetă de la Samsung, modelul Galaxy S II, un telefon care e gândit să-ţi încânte privirea cu nişte culori extrem de vii, iar când intri pe internet să se încarce pagina site-ului fix după ce ai atins ecranul cu degetul.

Pentru viteză, specialiştii de la Samsung au pus un procesor dual-core şi l-au cocoţat pe primul loc în topul celor mai rapide smartphone-uri din lume. De fapt, pe lângă ecranul luminos şi viu colorat, viteza de conectare şi rapiditatea la deschiderea aplicaţiilor le remarci imediat. Ca o comparaţie, aceeaşi aplicaţie pe care am descărcat-o de pe Android Market în 8 secunde cu un smarthphone LG Optimus Black, cu un Galaxy S II am reuşit să o downloadăm dintr-un foc şi să o deschidem în doar trei secunde.

Copos: “ecran generos, aer clasic”

Dar primul lucru care te impresionează atunci când vezi acest telefon e display-ul, culorile şi iconiţele, pentru prima dată la fel de atent desenate precum cele ale oamenilor lui Steve Jobs. Printre altele, aceleaşi lucruri l-au impresionat şi pe milionarul George Copos, care şi-a călcat pe inimă, a rupt din bugetul de economii şi şi-a cumpărat un Galaxy S II.

Un disconfort l-ar putea avea cei care nu sunt obişnuiţi cu telefoanele mari. Un iPhone şi un Galaxy S II, puse unul peste celălalt, cel din urmă îl acoperă cu totul pe telefonul lui Steve Jobs, iar de jur împrejur mai rămâne şi o ramă de câţiva milimetri. Carcasa e destul de solidă, însă nu e atât de rezistentă pe cât s-ar aştepta un neîndemânatic notoriu. Ecranul e rezistent la zgârâieturi, iar urmele de degete nu rămân foarte vizibile. Spatele are o su prafaţă poroasă, care îi dă o aderenţă atunci când îl ţii în mână. Difuzorul, aşezat în partea de jos a telefonului, e foarte puternic şi n-ai să te plângi niciodată că nu ai auzit soneria. Camera de 8 megapixeli poate face uitat aparatul de fotografiat pe care îl luai în vacanţă.

PENTRU VITEZĂ

Ultima versiune de Android cere un procesor dual-core
Sistem de operare: Android Gingearbread;
Procesor: Dual-core 1.2GHz, Cortex-A9;
Card de memorie: Suportă până la 32GB;
Memorie internă: 16GB/32GB, 1 GB RAM;
Camera video/foto: 8 megapixeli;
Display: 4,3 inci (480 x 800 megapixeli);
Dimensiuni: 125,3 mm x 66,1 mm x 8,5 mm;
Greutatea telefonului: 116 grame;
Baterie: Stand by 610 ore, convorbiri 8 ore;
Preţ în euro: 250 (abonament), 480 (liber)