Vameşii de la Biroul Otopeni – Călători au reţinut, astăzi, 100 de telefoane iPhone cu metal în loc de placa de bază, informează Autoritatea Naţională a Vămilor (ANV), într-un comunicat de presă.

Astfel, lucrătorii vamali de la Otopeni au descoperit într-un colet sosit din China, pentru o persoană fizică din Constanţa, 100 de telefoane mobile inscripţionate iPhone, care aveau în interiorul carcasei bucăţi de metal.

Vameşii au descoperit marfa în timpul controlului fizic al unui colet cu o greutate de 13 kg, sosit prin DHL International România.

Coletul era expediat din China pentru cetăţeanul român, G.P., în vârstă de 41 ani, cu domiciliul în municipiul Constanţa, care avea declarate “100 telefoane mobile, jucării”, cu o valoare totală de 125 de dolari.

În urma controlului vamal, lucrătorii vamali au descoperit 100 telefoane mobile inscripţionate iPhone care în interiorul carcasei nu aveau însă placa de bază a telefonului, ci bucăţi de metal, care asigurau greutatea unui telefon original.

Autoritatea vamală a reţinut carcasele de telefon, susceptibile a fi contrafăcute, urmând să le trasmită pentru expertiză.