Pe locul 1 in cele mai multe dintre topuri se afla nimeni altul decat noul iPhone 4.  Cel mai probabil, domnia sa va ramane pana cand va aparea noul iPhone 5, despre care multi cred ca va sparge toate topurile de pana acum.
Pe locul doi in topul de fata figureaza Motorola Atrix, iar pe trei - HTC Thunderbolt.
Situatia se schimba in cazul in care cnet.com face topul.
Cei de la techradar.ro au o alta parere in schimb, iar iPhone 4 este d-abia pe locul 5 intr-un top al celor mai bune telefoane mobile din lume.
Pe locul patru se afla - HTC Desire, pe trei - HTC Desire S, pe doi - Sony Ericsson Xperia Arc, iar pe primul loc -Samsung Galaxy S2.
Ce ziceti de asta? Ce parere aveti despre acest top?
Vanzari in crestere, preferatele sunt telefoanele inteligente
Piata mondiala a telefoanelor mobile a crescut cu 17% in primul trimestru, sustinuta de cererea puternica de aparate smartphone, in special de iPhone-urile produse de Apple, potrivit companiilor de cercetare a pietei, citate de Reuters.
Compania de analiza Strategy Analytics estimeaza ca livrarile de telefoane mobile au avansat cu 17% in primele trei luni, fata de aceeasi perioada a anului trecut, ca urmare a cererii mai mari pentru smartphone-uri in regiunile mature si de modele cu carduri SIM multiple, tot mai populare pe pietele emergente.

“Primul trimestru a fost marcat de intreruperea lantului de furnizori provocata de cutremurul din Japonia si de un deficit de componente precum ecrane digitale, memorii si camere foto”, a declarat Neil Mawston, analist la Strategy Analytics.
Mawston considera ca deficitul de componente va continua pentru cel putin sase-noua luni si va restrictiona volumul livrarilor sau va majora preturile, dar problemele operationale vor fi minore pentru majoritatea producatorilor.
Compania de cercetare a pietei IDC estimeaza ca piata mondiala a telefoanelor mobile a avansat in perioada ianuarie-martie cu 20%, sustinuta si de cresterea puternica a unor companii mai mici, in timp ce cota de piata a marilor producatori – Nokia, Samsung Electronics si LG Electronics – a scazut.
Vanzarile de aparate iPhone au crescut de peste doua ori in primul trimestru, comparativ cu intervalul similar din 2010, sustinute de cele prin intermediul Verizon Wireless si altor operatori, iar cota de piata a acestora a urcat la 5%.

” iPhone s-a vandut din nou foarte bine in regiunile dezvoltate ale lumii, precum America de Nord si Europa Occidentala”, potrivit IDC.
Apple se afla la mica distanta de LG, care a avut in primul trimestru o cota de piata de 6,6%.
Cota Nokia a scazut de la 35% in urma cu un an la 29%, iar cea a Samsung s-a redus la 19%.
Research In Motion, producatorul Blackberry, a castigat cota de piata, dar a avertizat joi ca vanzarile trimestriale vor fi sub estimarile initiale.
Grupul canadian se afla intr-o perioada de tranzitie, in care modifica linia de produse si lanseaza prima tableta PC.