Apple va începe producţia noii generaţii iPhone în luna iulie, iar produsul va fi lansat pe piaţă în septembrie, au declarat miercuri trei surse apropiate discuţiilor. Noul smartphone va avea un procesor mai rapid, însă un aspect similar cu iPhone 4, a afirmat una dintre persoanele citate.

ECONOMIC
CE a autorizat ajutoare temporare de până la 15.000 euro acordate fermierilor din România 13:45
Leul se apreciază, euro a atins un nou minim din martie 2010. Vezi cursul BNR 13:32
Guvernul a aprobat normele metodologice pentru noua formă a programului “Prima Casă”. Află în ce condiţii poţi să-ţi iei casă cu garanţii de la stat 13:11
Gheţea: Băncile trebuie să plătească factura crizei şi îşi asumă o profitabilitate mai redusă 12:28
Gheţea: Perioada refinanţărilor este de “încălzire” pentru bănci 12:00
Apple va începe producţia noii generaţii iPhone în iulie, lansarea va avea loc în septembrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Trei dintre furnizorii care vor participa la producţia noii variante iPhone sunt producătorul de camere digitale Largan Precision, cel de ecrane touch Wintek Corp şi gigantul taiwanez Foxconn, care se ocupă de carcase, au adăugat două dintre surse.

Cele trei companii vor începe producţia în iulie sau august înainte de a livra componentele pentru asamblare către Hon Hai Precision Industry, cea mai mare companie din grupul Foxconn.

Reprezentanţii Apple nu au fost disponibili pentru comentarii.

iPhone este unul dintre cele mai populare produse ale Apple, cu peste 16 milioane de unităţi vândute doar în ultimul trimestru al anului trecut. Telefonul a generat peste o treime din vânzările companiei în aceeaşi perioadă.

Modelul actual, iPhone 4, a fost lansat în luna iunie anul trecut de directorul general al Apple, Steve Jobs, livrările începând în aceeaşi lună.

Apple va anunţa miercuri rezultatele financiare pentru primul trimestru al acestui an, aşteptate cu optimism de investitori şi analişti.