O nouă aplicaţie făcută pentru iPhone poate oferi sfaturi despre divorţ pe înţelesul tuturor . Însă nu toata lumea crede că aplicaţia care costă doar 9.99 de dolari poate să facă munca pentru care a fost creată, anunţă The Telegraph.

Aplicaţia a fost realizată de către HG Apps şi Peter Martins, un avocat specializat în probleme conjugale. Inventatorii aplicaţiei atenţionează că aplicaţia “nu este un substitut pentru consilierea profesională, ci doar te dirijează către cei care pot să te ajute cu adevărat”. Acest tip de aplicaţie este disponibilă deja în America, iar acum debutează în App Store în Anglia şi Ţara Galilor.

“Acoperă prima bază de informare pentru oricine ia în considerare divorţul sau separarea şi vrea să afle mai multe lucruri despre acest proces”, este notat în descrierea aplicaţiei în App Store.

Fundaţia “Vocea Creştină” acuză aplicaţia că instigă la divorţ şi micşorează importanţa căsătoriilor . “Aplicaţia poate chiar să încurajeze divorţul, facându-l să pară o decizie uşor de luat ca şi orice altă opţiune pentru stilul de viaţă. Ba chiar îi poate determina pe unii parteneri să nu mai încerce să lupte pentru a-şi salva mariajul”, a declarat reprezentantul organizaţiei, Stephen Green