Compania americană producătoare de film Warner Warner Bros oferă filmele de Oscar pe iPhone, informează informeaza Le Figaro. Deocamdată, “Inception”, unul dintre favoritele pentru gala de la sfârşitul lunii, şi “The Dark Knight” (,,Cavalerul negru”, filmul care a luat Oscarul în 2009 pentru cel mai bun montaj de sunet) vor putea fi vizionate pe iPhone şi chiar descărcate pe alte suporturi. În lunile următoare, gama de oferte se va extinde. Pe de altă parte, prin actualizarea aplicaţiei, disponibilă pe diferite dispozitive mobile de la Apple (iPhone, iPod şi Touch iPad), se estimează o scădere a multiplicării ilegale de filme şi un control al pirateriei.

· Pentru a convinge cât mai mulţi utilizatori de iPhone să-şi activeze opţiunea, primele cinci minute din film pot fi vizionate gratuit. Apoi, cu 14,99 euro, orice posesor de gadget poate achiziţiona întrega peliculă.

publicitate

· Bonusurile oferite sunt extreme de atractive. De exemplu, odată cu ” Inception”, posesorul de iPhone va primi track-uri ale coloanei sonore, compuse de Hans Zimmer, secvenţe din scenariu, fotografii de la filmare, afişe, fragmente din scenariu, povestea reală care a inspirat filmul, “The Mission Cobol”.

· Pentru celălalt film, “The Dark Knight”, spectatorul modern beneficiază de trei ore de bonusuri pe lângă filmul propriu-zis, constând în galerii foto, secvenţe video din film, scene-cheie, tonuri de apel. Totodată, utilizatorii se pot angrena în concursuri interactive de tip “quiz”, adică vor fi solicitaţi să răspundă la întrebări interactive referitoare la filmele vizionate.

Singurul neajuns al acestei aoferte o reprezintă mărimea destul de mare a fişierelor cu filme, de circa 2,2 GB. Prin urmare, posesorul de iPhone va avea de aşteptat până să aibă acces la film, iar operaţiunile digitale nu pot fi efectuate rapid.