Cu ajutorul unei noi aplicaţii pentru iPhone clienţii pot să afle date despre un produs, înainte de a-l cumpăra. Datorită aplicaţiei Proxi Produit, este suficientă scanarea codului de bare cu telefonul mobil pentru a primi pe ecran informaţiile dorite.

“Atenţie, gluten” sau “20% din aportul caloric zilnic” sunt doar câteva dintre detaliile pe care le puteţi obţine datorită aplicaţiei Proxi Produit, dezvoltate de GS1, organismul care administrează codurile de bare la nivel mondial. Este disponibilă pe Apple Store şi urmează să se extindă şi la alte platforme, informează Agerpres.

Principiul este acelaşi ca la trecerea pe la casă. Este suficientă scanarea codului de bare cu telefonul mobil pentru a primi pe ecran nu preţul, ci diverse informaţii despre produs.

Dacă transmit profilul lor personal, cei care au intoleranţe alimentare primesc o avertizare pentru eventuala prezenţă a unui alergen. Sunt testate deja aplicaţii pentru nevăzători, care implică lectura vocală a etichetelor. Proxi Produit ar putea fi adaptat şi la medicamente.