Deşi Apple a depăşit din nou aşteptările analiştilor privind rezultatele trimestriale ca urmare a succesului de care s-a bucurat noul iPhone, vânzările iPad au fost dezamăgitoare, scrie Reuters.

“Se pare că iPhone-urile au fost produsele care au condus la aceste rezultate trimestriale. Au făcut 14 milioane. Majoritatea se aştepta la 12 milioane şi spuneau în şoaptă 13 milioane. Cu siguranţă nimeni nu se aştepta la 14 milioane”, este de părere Jane Snorek, analist în cadrul First American Funds.

“iPad-urile au fost la nivel scăzut, dar cred de asemenea că problemele legate de producţie au afectat lansarea. Prin urmare, nu cred că este un indicator bun pentru iPad”.

“Cererea pentru iPad este uriaşă şi Apple vinde cât de mult poate produce”.

Profitul net al Apple a crescut cu 70% în trimestrul al patrulea fiscal, la 4,31 miliarde de dolari, de la 2,53 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut. Veniturile au urcat cu 67%, la 20,3 miliarde de dolari. Ambii indicatori au depăşit semnificativ estimările analiştilor.

Pentru anul fiscal octombrie 2009 – septembrie 2010, profitul net al companiei a urcat de asemenea cu 70%, de la 8,2 miliarde de dolari la 14 miliarde de dolari, iar veniturile au crescut cu 52%, de la 42,9 miliarde de dolari la 65,2 miliarde de dolari.

Valorea acţiunilor a înregistrat un declin de 6,1% sau 19,50 dolari/acţiune, la 298,50 dolari la închiderea şedinţei bursiere de la New York de ieri