Directorul general al Yahoo!, Carol Bartz, se afla in topul listei de executivi platiti prea mult raportat la performantele companiilor, la polul opus plasandu-se Steve Jobs, cu un salariu prea mic pentru succesul Apple.
Potrivit unui raport al Glass Lewis & Co., citat de Bloomberg Carol Bartz, care a venit la Yahoo! la inceputul anului 2009, a primit anul trecut o remuneratie totala de 39 milioane de dolari, cea mai ridicata dintr-un top de 25 de directori generali cu salarii care nu reflecta corect performantele manageriale, potrivit studiului.

Astfel, desi principalul obiectiv al lui Bartz este sa combata ascensiunea rivalilor Facebook si Google si sa rastoarne trendul descendent al afacerilor, vanzarile Yahoo! au ramas relativ neschimbate in mandatul ei.

La polul opus, cel mai prost platit CEO este Steve Jobs, care a luat anul trecut un salariu simbolic de numai un dolar, desi Apple este una dintre cele mai de succes companii din Statele Unite si din lume, judecand dupa cresterea vanzarilor, a profiturilor, dar si dupa marjele uriase de castig.