La inceputul lunii, Steve Jobs a prezentat la San Francisco noua generatie de produse iPod, noua generatie Apple TV, cat si versiunea 10 de iTunes care include si serviciul Ping.
Noul iPod Touch beneficiaza de mare parte din tehnologia prezenta la iPhone 4 – Retina Display, camera foto/video pe spatele dispozitiv-ului, o a doua camera foto/video pe fata dispozitivului si noul procesor A4.

Face Time

Camera pozitionata in fata aduce pe iPod aplicatia de video telefonie Apple Face Time. Utilizatorii de iPod Touch vor putea efectua apeluri video catre alti utilizatori de iPod Touch sau de Iphone 4. Aplicatia Face Time va functiona doar daca utilizatorul va avea acces la internet printr-o retea wireless (Wi-Fi).

Retina Display

Noul iPod Touch beneficiaza de acelasi display ca si iPhone 4. Prin urmare, display-ul in format widescreen are diagonala de 3.5 inch iar rezolutia sa de 960×640 este de patru ori mai mare decat cea a generatiei anterioare.

Inregistrare si editare video HD

Noul iPod Touch suporta inregistrare video si audio in format HD (720p) cu pana la 30 de frame-uri pe secunda. De asemenea, poti face poze folosind camera de pe spatele aparatului la o rezolutie de 960 x 720 pixeli. Spre deosebire de iPhone 4 a carui camera are un senzor de 5 MP, cea de pe iPod Touch are un captor de doar 1 MP. In ceea ce priveste editarea video, aceasta este realizata prin intermediul aplicatiei iMovie, compatibilia cu noul iPod Touch.
Procesorul noului iPod este deja cunoscutul A4, acelasi ca si in cazul iPhone 4.

O alta caracteristica a noii generatii de iPod Touch este giroscopul pe trei axe incorcoporat. Impreuna cu accelerometrul prezent si la modelele anterioare, acesta permite interpretarea mult mai precisa a miscarilor utilizatorului fiind util in controlul aplicatiilor si mai ales al jocurilor.

Noul iPod Touch va fi livrat cu sistemul de operare iOS 4.1 preinstalat si va fi disponibil in trei variante, in functie de capacitatea de stocare: de 8, 32 si 64 GB.