Hackerii au reusit sa obtina adresele de e-mail a circa 114.000 de detinatori ai dispozitivelor iPad, dintre care numeroase personalitati precum primarul orasului New York, Michael Bloomberg, potrivit unui site specializat. Nu le-a trebuit prea mult timp spargatorilor de conturi de pe internet, sa observe vulnerabilitatile tabletei minune de la Apple sau a retelei de telefonie care furnizeaza serviciul de abonament pentru aceasta.

Versiunea de iPad vizata dispune de acces 3G si abonament la furnizorul de telecomunicatii AT&T, potrivit site-ului Valleywag.

Intre cele 114.000 de adrese de e-mail hack-uite de piratii cibernetici, foarte multe apartin directorilor de companii, oficialilor miltiari sau personalitatilor politice, precum seful de cabinet al Casei Albe, Rahm Emanuel, sau directoarea generala a cotidianului New York Times, Janet Robinson.

Hackerii, care s-au numit “Goatse Security”, au reusit sa obtina numele de utilizator folosite pentru conectarea la reteaua AT&T, profitand de o lacuna a sistemului.

Compania de telecomunicatii a admis, intr-un comunicat, existenta unei erori si si-a prezentat scuzele fata de utilizatori.

AT&T a precizat ca “singura informatie” care a putut fi piratata este adresa de e-mail si a dat asigurari ca problema a fost rezolvata si ca a fost demarata o ancheta in acest sens.

Valleywag noteaza ca “Goatse Security” a evidentiat anterior erorile programelor de navigat pe Internet, precum Firefox (Mozilla) si Safari (Apple).

Proprietarul site-ului Valleywag, Gawker Median, detine de asemenea site-ul Gizmodo, care a reusit sa obtina, in aprilie, un prototip al noului iPhone 4 prezentat recent de compania Apple. Apple a anuntat la sfarsitul lunii mai ca a vandut doua milioane de exemplare de iPad, cu doua luni inaintea lansarii dispozitivului.