Routers life – Peste 10 ani naveta pana la locul de munca va fi ieftina si de scurtă durata, computerele vor fi omniprezente dar neobservate iar frigiderele inteligente vor ajuta consumatorii sa imbunatateasca modul de alimentatie sanatos.

Dar viitorul prevazut de Forbes.com ar putea însemna, de asemenea, o rata mai mare a somajului, multe persoane pierzandu-si locul de muncă in favoarea automatizarii şi un sfârşit al sistemului scolar actual. Potrivit acestui site: “Profesorul singuratic va fi înlocuit de o echipă de antrenori din diferite domenii. Tinerea de prelegeri va fi înlocuita provocarile lume reale “.

Forbes.com prezice ca americanii vor deveni mai atenti la folosirea resuselor ramase, vor reduce necesitatile de transport urmand ca 75 la sută din populatie sa traiasca in mediul urban. Locul autovehiculelor supradimensionate va fi luat de autovehicule electrice care vor fi folosite pentru calatoriile scurte respectiv autovehiculele diesel pentru călătoriile mai lungi.

“Vom folosi mai mult mersul pe jos si cel pe bicicletela, pentru a ajunge la scoala sau la servici la fel ca si parintii nostri in trecut”, a declarat Nicole Perlroth, un editor la Forbes. “Sub multe aspecte, viata noastra vor fi la fel ca si acum 50 de ani “, a adăugat ea într-un interviu.

Un mod de viata mai atent la costuri

O echipa de la Forbes a făcut o predictie similara in urma cu 10 ani folosindu-se de prezicatori ai viitorului pentru a descrie cum va arata lumea in 2020. Acestia au prezis ca în multe domenii în următorii zece ani oamenii vor reveni la un stil de viata clasic, realist, responsabil, punand un inalt accent pe reducerea costurilor de orice fel. Tehnologia si computerele vor fi în continuare o parte importantă din viaţa de zi cu zi, dar se vor asimila treptat in “conştiinţa noastra colectivă”, potrivit Forbes.

Alegerea alimentelor sănătoase se va face cu ajutorul aparatelor inteligente, a unei culoari universale şi a unui system de clasificare bazat pe valoarea nutritivă. “Toti suntem de acord ca este necesar un sistem de clasificare universal. Acesta trebuie sa fie bazat pe o metodologie clară precum si pe motivaţia de a mânca mai sanatos si mai eficient, deoarece stilul nostru de viata actual nu este unul fiabil. Nu este sanatos sa mănânci orice, la orice ora, sa mergi la sala de sport dupa ce ai mancat sau sa iei pastila cu vitamine “, a declarat Perlroth.

Evaluarea locuintelor se va face pe baza costurilor de intretinere incluzand : naveta pana la locul de munca si pana la scola, incalzirea, racirea, reparatii, etc si nu pe baza marimii lor, design-ului sau pe metrul patrat. ” Vom avea mai bine grija de noi înşine şi planeta noastra în ciuda eforturilor actuale de a nu se ajunge la acest punct “, a declarat Perlroth. “Acum, că acest lucru a intrat constiinta noastra colectiva, vom începe de factorul cost în deciziile noastre viitoare”, a adăugat ea este. Indiferent de previziuni care ar putea sau nu sa devena realitate în următorul deceniu, Perlroth consideră că acest mod de gândire cu siguranţă va fi omniprezent in 2020